Fiat Ducato stočený o viac ako 300 000 Km.

Fiat Ducato stočený o viac ako 300 000 Km

Niekedy sú príbehy zo sveta ojazdených áut také úžasne neuveriteľné, že by mohli poslúžiť ako námet pre špičkový kriminálny thriller. Takto sa začína príbeh Fiatu Ducato z roku 2014, ktorý sa stal hviezdou našej nedávnej kontroly vozidla pred kúpou.

Úžasný objav - Nájazd 300 000 Km navyše!

Začalo to ako bežný pracovný deň pre našu firmu zaoberajúcu sa kontrolou ojazdených áut. Zákazník nám predstavil skvostný Fiat Ducato z roku 2014, ktorý bol inzerovaný s úctyhodným nájazdom 174 500 km. Ako sa však čoskoro ukázalo, toto auto bolo tak trochu „kúzelné.“ Nášmu skúsenému technikovi, vykonávajúcemu kontrolu, neuniklo, že niečo nie je v poriadku.

Fyzická kontrola vozidla technikom už zajtra

Pri bližšom skúmaní bolo odhalené, že tachometer bol náležite „naložený“ – nájazd vozidla nebol 174 500 km, ako tvrdila inzercia, ale niekde okolo 550 000 km. Vo väčšine prípadov by vás to asi potešilo dostať viac za rovnakú cenu. Ale pri kilometroch pri nákupe ojazdeného auto toto asi neplatí.

Fiat Ducato stočený o viac ako 300 000 Km

Kto by to bol čakal? – Chybné VIN číslo

Ale to nebolo všetko. Pokiaľ ste si mysleli, že to bol koniec tachometrickej zábavy, pripravte sa na toto: VIN číslo uvedené v inzeráte patrilo inému vozidlu. To je ako keď si objednáte jedlo z vašej obľúbenej reštaurácie a vo vnútri balíčka nájdete miesto jedla kuchársku knihu s receptom.

Fiat Ducato stočený o viac ako 300 000 Km

Táto chyba je však oveľa závažnejšia, než len bludné recepty. Inzerované VIN číslo patrilo vozidlu, ktoré bolo v dobrom stave a malo skutočne podobný nájazd, aký bol uvedený v inzeráte. To znamená, že kupujúci by mohol byť presvedčený, že kupuje jeden automobil, ale v skutočnosti dostane úplne iný!

Štítky potvrdzujúce nízky nájazd

Čo ešte technika pri kontrole zaskočilo, bolo množstvo rôznych štítkov, ktoré potvrdzovali nízky nájazd kilometrov. V motorovom priestore bol servisný štítok s výmenou oleja pri 171 137 Km, ďalej ďalší nešpecifikovaný štítok, ktorý niesol podobný záznam nájazdu 173 171 Km. Týchto „potvrdzovačov“ nájazdu bolo po celom vozidle oveľa viac.

Fiat Ducato stočený o viac ako 300 000 Km

Aká bola realita?

Súčasťou našej kontroly pred kúpou je vždy aj kontrola všetkých jeho identifikátorov. Pri kontrole sa zisťuje, či sú všetky identifikátory pôvodné a neboli zmenené z dôvodu zmeny alebo zakrytia pôvodu vozidla. U tohto vozidla to zas tak ťažké nebolo, stačilo si porovnať inzerovaný VIN s VIN číslom na karosérii a bolo vymaľované. Inzerovaný VIN: ZFA25000002603869 VS reálny VIN: ZFA25000002603269

Fiat Ducato stočený o viac ako 300 000 Km

Čo sa z toho môžeme naučiť?

Príbeh Fiatu Ducato nám pripomína, že na trhu s ojazdenými autami sa môžu skrývať mnohé perličky. Ak sa chystáte kúpiť ojazdené auto, majte na pamäti nasledujúce rady:

Kontrola vozidla pred kúpou
  1. Pozrite pod kapotu: Dôkladná kontrola tachometra a technického stavu vozidla môže odhaliť všetky nečestné triky. Alebo aspoň väčšinu z nich!
  2. Skontrolujte VIN: Overte si VIN číslo vozidla a porovnajte ho s informáciami o vozidle. Nepodceňujte toto číslo, pretože je kľúčom k histórii vozidla.
  3. Profesionáli sú vaši kamaráti: Ak nie ste auto-guru, neváhajte využiť služby profesionálneho technika, Ktorý môže auto preskúmať do detailu.
  4. Dôverujte svojej intuícii: Pokiaľ niečo na inzeráte alebo pri prehliadke vozidla nesedí, nenechajte sa zmiasť a urobte ďalší prieskum.

Či už zháňate ojazdený automobil alebo sa len bavíte príbehy o zákerných predajcoch, tento príbeh je pripomienkou, že pravda môže byť divokejšie, než si myslíte.

Sledujte nás prostredníctvom našich sociálnych sietí, nech vám neunikne žiadna novinka.

Mrknite aj na naše sociálne siete!

Najnovšie články