Ďalší „skvelý úlovok“ na predaj: VW Touran 2009 1.9 TDI 77kw, a to s „bonusovými“ 120 000 km!

Automato kontrola auta pred kúpou Volkswagen Touran

Plánujete rodinný výlet do prírody alebo hľadáte spoľahlivého parťáka na cesty za zábavou s kamarátmi? Volkswagen Touran, konkrétne z roku 2009 as motorom 1.9 TDI s výkonom 77 kW, sa teraz objavil na slovenskom trhu a na prvý pohľad vyzerá ako skvelý úlovok. S pôvodne inzerovaným nájazdom 265 613 km a elegantné striebornou farbou by sa mohol zdať ako ideálny kandidát pre vaše blížiace sa dobrodružstvo.

Lenže, počkajte, nebudeme takí rýchli! Poriadne sme si toto auto preverili a všetko nie je tak ružové, ako sa zdá. Skúste si tipnúť, koľko kilometrov tento „mazánok“ naozaj najazdil. Pokiaľ ste si povedali niečo okolo inzerovaných 265 613 km, boli ste vedľa ako tá jedľa.

Stočený o 120 000 Km!

Po dôkladnej a detailnej inšpekcii sme zistili, že tento Volkswagen Touran má na svojom tachometri stočené o solídnych 120 000 km menej, než je skutočnosť. Áno, správne ste to pochopili. Naozajstný nájazd tohto vozidla je teda blízko hranici 390 000 km. Už to znie menej atraktívne, čo?

A aká bola jeho cena?

Tento automobil sa v júni 2023 predával za 128 000 Kč. Čo je na inzerovaný nájazd 265 613 km adekvátna cena. Ale keď si k nim pripočítame tých 120 000 km, tak už cena naraz zaujímavá nie je. Keby ste si toto vozidlo kúpili, tak okamžite prerobíte minimálne 50 000 Sk. A to sa oplatí! Cenovka vozidla s takým nájazdom, teda okolo 400 000 km by sa mala pohybovať pod hranicou 3 000 €

Automato kontrola auta pred kúpou Volkswagen Touran

Ale ako sme sa k takým zisteniam vôbec dostali? Využili sme naše špičkové diagnostické nástroje, prešli servisnú históriu, pozreli sa na poistné udalosti a skontrolovali záznamy z STK a vďaka našim skúseným technikom sme dokázali odhaliť pravdu. Takto môžeme dať našim zákazníkom istotu, že keď si s nami kúpia ojazdený automobil, tak nešliapnu vedľa. 

A toto je práve to, čo by ste mali mať na pamäti pri hľadaní svojho nového štvorkolesového parťáka. Aj keď sa ponuka môže zdať skvelá, je dôležité vždy nechať auto starostlivo skontrolovať.

Hľadáte aj Tourana?

Pokiaľ ste teda v hľadáčiku našli nejakú ojazdeninu, ako je tento Touran, vyzbrojte sa kompletnou servisnou históriou a určite nevynechajte nezávislú technickú kontrolu. Verte nám, môže vám to ušetriť veľa peňazí aj nervov.

Aj keď sa tento „skvelý“ Volkswagen Touran na prvý pohľad zdal ako dobrý obchod, ukázalo sa, že je to skôr „skvelá pasca“. Takže si to zapamätajte, keď vám niečo príde až príliš dobré na to, aby to bola pravda, pravdepodobne to tak nebude.

Nechceme, aby ste sa stali obeťou stočeného tachometra. Preto je tak dôležité zaobstarať si profesionálnu kontrolu pred kúpou. Tá vám môže ušetriť nielen peniaze, ale aj mnoho starostí. A pamätajte, že stáčanie tachometrov je v Česku protizákonné. Predajca ktorý tento automobil predával si buď neurobil ani základnú kontrolu alebo, čo je pravdepodobnejšie, o stave tachometra vedel a aj tak ho predával s nepravdivými údajmi. 

Kontrola vozidla pred kúpou

Kontrola pred auta kúpou: Nechajte nám pomôcť s hľadaním vášho nového štvorkolesového parťáka!

Nákup ojazdeného vozidla môže byť trochu stresujúce, a preto je dobré sa naň poriadne pripraviť. V našom tíme máme množstvo skúsených technikov, ktorí sa v autách vyznajú ako nikto iný.

Pozrú si všetko od motora, bŕzd až po históriu vozidla a servisnú knižku. Vďaka našim moderným diagnostickým nástrojom a dôkladnej analýze servisnej histórie vozidla sme schopní identifikovať nezrovnalosti a potenciálne pokusy o úpravu skutočného nájazdu vozidla.

Využitie našich služieb sa vám môže vyplatiť. Nielen že ušetríte peniaze, ale tiež budete mať istotu, že kupujete auto, ktoré je v dobrom technickom stave. Takže keď už máte vyhliadnutú ojazdeninu, nechajte ju pred kúpou preklepnúť odborníkom. My sme tu, aby sme vám pomohli urobiť tú najlepšiu možnú voľbu pri nákupe ojazdeného vozidla. Tak čo hovoríte, pustíme sa do toho spoločne?

Sledujte nás prostredníctvom našich sociálnych sietí, nech vám neunikne žiadna novinka.

Mrknite aj na naše sociálne siete!

Najnovšie články