Krásny Seat Alhambra 1.4 TSi: po nehode za 27 844 EUR. Čo odhalila kontrola pred kúpou?

Pri našich dobrodružstvách v kontrole automobilov pred ich kúpou sme narazili na skutočný klenot, ktorý by na prvý pohľad mohol učarovať každého milovníka áut. Jedná sa o Seat Alhambra 1.4 TSi, ktorého povrch žiari ako nový, ale ktorého príbeh je oveľa pestrejší, než by ste čakali. Čo teda odhalila kontrola pred kúpou Seatu Alhambra?

Keď hľadáte nového plechového parťáka, je lákavé sa zamilovať na prvý pohľad. Ale, ako ukazuje náš prípad s touto Alhambrou, prvý pohľad môže byť zradný. Kúpa auta bez dôkladnej kontroly? To je ako skočiť do bazéna a dúfať, že je tam voda. A verte mi, dosť často tam voda nie je.

Seat Alhambra so zaujímavou históriou

Toto parádne MPV, ktoré by malo byť synonymom pre rodinný komfort a štýl, si so sebou nesie celkom zaujímavú históriu. Áno, čítate správne. Táto kráska mala v roku 2023 menší „výlet“ mimo cesty, ktorý sa jej poriadne predražil. A nebolo to nič malé. Viac ako 27 844 EUR stojaca škoda hovorí sama za seba. Keď sa pozriete na fotografie, na prvý pohľad to možno nevyzerá tak zle. Ale dajte tomu chvíľku a skúste si spočítať zasiahnuté diely. Čím dlhšie sa pozeráte, tým viac si uvedomíte, že snáď ani jeden kus karosérie nezostal celý.

V inzeráte na toto vozidlo sa o zaujímavej histórii vozidla nič nedozviete a predajca (autobazár) vozidlo vychvaľuje ako “ vozidlo po prvom majiteľovi so servisnou knižkou a plnú servisnú históriu priamo v autorizovanom servise Seat. Je vám ale snáď jasné, že následky tejto nehody neboli riešené v autorizovanom servise, ale v poľných podmienkach a za čo najmenšie náklady. A aj keď táto nehoda asi nebola úplne fatálna a odniesli to asi len plechy. Neviem ako vy, ale ja ak by som dal za auto 21 420 EUR (áno škoda na vozidle bola väčšia, než cena za ktorú sa po roku od nehody predával) by som bol rád, keby väčšina dielov karosérie bola pôvodná.

Toto nie je len príbeh o kontrole pred kúpou Seat Alhambra. Je to príbeh o tom, prečo je kontrola auta pred kúpou tak dôležitá. Toto auto bolo krásne na pohľad, ale pod povrchom skrývalo históriu, ktorá by vás mohla stať pekný balík na opravách.

Prečo je kontrola auta pred kúpou taká dôležitá?

Kontrola vozidla pred kúpou

Keď sa rozhodnete pre kontrolu pred kúpou, dávate si šancu odhaliť všetky skryté neduhy a urobiť informované rozhodnutie. Môžete si byť istí, že váš nový štvorkolesový kamarát bude v kondícii, ktorá zodpovedá vašim očakávaniam a nebudete musieť riešiť nečakané opravy hneď po kúpe.

A to je presne to, čo robíme my. Pomáhame ľuďom, ako ste vy, vyhýbať sa autám, ktoré vyzerajú skvele na papieri (alebo na fotke), ale v skutočnosti to sú pokladničky na peniaze. Kontrola pred kúpou Seat Alhambra? To je len jeden z príbehov, ktorý ukazuje, ako cenná naša služba môže byť.

Sledujte nás prostredníctvom našich sociálnych sietí, nech vám neunikne žiadna novinka.

Mrknite aj na naše sociálne siete!

Najnovšie články