Opel Zafira: Stočený o 180 000 km!

Opel Zafira: Stočený o cca. 180 000 km!

Nedávno sme narazili na prípad, ktorý nás doslova zdvihol zo stoličky. Išlo o inzerát na predaj Opel Zafira s nájazdom údajných „138 200 km“. Znelo to skvele, ale ako to už býva, realita bola úplne iná.

Pravda pod povrchom

Náš technik po dôkladnej fyzickej kontrole odhadoval, že skutočný nájazd tohto auta je skôr okolo 350 000 km. A tento odhad nám potvrdila aj previerka histórie vozidla. Navyše technický stav auta vôbec nezodpovedal uvedeným 138 200 km - bol v katastrofálnom stave. Po previerke histórie vozidla sme zistili, že reálny nájazd tohto vozidla je niekde okolo 320 000 – 330 000 km.

Ako predajca popísal auto?

Pozrite sa, čo všetko predajca napísal do inzerátu:

  • „S nádherným nájazdom“
  • „Plnou servisnou knihou“
  • „Po prvom majiteľovi“
  • „Vo veľmi dobrom stave“
  • „Nefajčiarske auto“
  • „Overené km“
  • „Stačí sadnúť a jazdiť“

Je jasné, že drvivá väčšina z popisu vozidla v inzeráte nebola pravda a predajca chcel zámerne kupujúceho oklamať. Jednoduché ponaučenie znie: nikdy neverte popisu vozidla v inzerátoch!

Úsmevné na tomto prípade bolo, že zistiť históriu vozidla nebol zase taký oriešok a podarilo sa nám dokonca vypátrať fotografie z posledného predaja. Pri poslednom predaji mal vozidlo na tachometri 302 274 km, čo dokazovala aj fotografia od predošlého predajcu.

Kontrola vozidla pred kúpou

Ponaučenie pre všetkých

Tento prípad je skvelým príkladom toho, prečo by ste si mali auto pred kúpou dôkladne preveriť. Aj keď ide o lacnejšie vozidlo, poriadna kontrola sa oplatí. Najlepšie to urobte fyzicky a vezmite si so sebou skúseného technika. Predídete tak nepríjemným prekvapeniam a uistíte sa, že auto naozaj zodpovedá tomu, čo je uvedené v inzeráte.

Takže, ak sa chystáte kúpiť ojazdené auto, buďte opatrní a dajte si tú prácu s kontrolou. Tento príbeh s Opelom Zafira je len jeden z mnohých, ale môže vás uchrániť pred zbytočnými problémami.

Mrknite aj na naše sociálne siete!

Najnovšie články